Olen ehdolla Nurmijärven kunnanvaltuustoon, koska

Suunnitellessani muuttoa takaisin Nurmijärvelle, törmäsin moniin haasteisiin ja epäkohtiin, joihin haluan päästä vaikuttamaan. Olenkin ehdolla Nurmijärven kunnanvaltuustoon, koska minulla on tahto lähteä rakentamaan elinvoimaisempaa ja houkuttelevampaa kuntaa. Meillä on aivan keskeinen sijainti lähellä pääkaupunkiseutua valtatien varrella, mutta emme hyödynnä sen täyttä potentiaalia tällä hetkellä.

Minulla on selkeä visio siitä, minkälaista Nurmijärveä meidän on rakennettava. Hyvin toimiva varhaiskasvatus, laadukas ja kattava kouluverkosto, monipuoliset harrastusmahdollisuudet, turvallinen ja luonnonläheinen elinympäristö, saavutettavat sosiaali- ja terveyspalvelut sekä sujuva liikenneyhteys pääkaupunkiseudun työmarkkinoille. Nämä osa-alueet muodostavat sille hyvän pohjan.

Nurmijärvi on houkutteleva paikka elää ja asua. Kysymys kuuluu, miten voimme tehdä siitä entistäkin paremman nykyisille kuntalaisille ja samalla paremmin houkutella pääkaupunkiseudulta ihmisiä. Päätöksenteossa on uskallettava katsoa kauas eteenpäin, eikä hakea pikavoittoja lyhyen aikavälin ratkaisuista. Tämä vaatii vastuullista taloudenhoitoa: meidän on varmistettava, että kunnan menot pysyvät järkevinä ja laadukkaat peruspalvelut keskiössä. Pitämällä kunnallisveron maltillisena, voimme varmistaa, että kunta säilyy vetovoimaisena ja elinvoimaisena myös tulevaisuudessa.

Olen syntyperäinen nurmijärveläinen. Synnyinkotini on Metsäkylässä, olen asunut Klaukkalan Mäntysalossa, Kirkonkylällä sekä käynyt kouluja Rajamäellä. Tunnen Nurmijärven kuin omat taskuni, mikä helpottaa työtäni myös kunnanvaltuustossa. Vaikka viime vuodet ovat kuluneet opintojen ja töiden parissa muualla niin Suomessa kuin ulkomailla, on tämä antanut perspektiiviä myös paremman Nurmijärven rakentamiseen.


Tutustu kuntavaaliteemoihini

Perheystävällisin kunta

Perheystävällisyys

Hyvin toimiva varhaiskasvatus, laadukas ja kattava kouluverkosto, monipuoliset harrastusmahdollisuudet, turvallinen ja luonnonläheinen elinympäristö, saavutettavat sosiaali- ja terveyspalvelut sekä sujuva liikenneyhteys pääkaupunkiseudun työmarkkinoille. Tällaista Nurmijärveä meidän on rakennettava. 

Olen itse kasvanut ja käynyt kouluja niin Klaukkalassa kuin Rajamäellä. Sieltä olen saanut hyvät eväät elämän polulle. Minulle on tärkeää, että Nurmijärveä kehitetään kuntana, jossa lapset voivat kasvaa turvallisesti ja perheet löytävät tarvitsemansa tuen. Laadukas koulutus ja saavutettavat oppimisympäristöt ovat tässä avainasemassa. Laadukas ja saavutettava kouluverkosto on myös vetovoimamme tärkeä tukijalka. Perheystävällinen Nurmijärvi mahdollistaa jokaiselle lapselle omanlaisen tulevaisuuden. Mahdollisuuksien polku alkaa varhaiskasvatuksesta ja onkin äärimmäisen tärkeää, että nurmijärveläisille tarjotaan Suomen parhaat palvelut.

  • Selvitetään mahdollisuuksia tarjota lapsille ruotsin kielen lisäksi myös englanninkielistä kielikylpypäiväkotia sekä kaksikielistä opetusta ala-asteella. Selvitetään painotusluokkien lisäämistä.
  • Laadukas ja toimiva koulutus ja kouluverkosto, varmistetaan riittävän pienet opetusryhmät sekä riittävät tukipalvelut.
  • Varmistetaan vastuullisella taloudenhoidolla, että kunnan menot pysyvät järkevinä ja laadukkaat peruspalvelut keskiössä. Järkevä kilpailutus ja resurssien tehokas käyttö on tässä keskiössä.
  • Koulumatkat ovat monessa paikassa turvattomia kevyen liikenteen puuttumisen vuoksi. Tämän vuoksi käytämme paljon rahaa koulumatkakustannuksiin. Kevyen liikenteen väyliä lisäämällä mahdollistamme lyhyet koulumatkat myös jalan tai pyörällä sekä lisäämme arkiliikuntaa.

Yhteisöllisyys

Nurmijärven vahvuus on sen sisällä vallitsevat kyläidentiteetit ja yhtenäisyyden tunne. Aito yhteisöllisyys rakentuu vapaa-ajalla ja harrastusten parissa. Jalkapallojoukkueet kannustusjoukkoineen Monikon kentällä, lasten harrastuskerhot ja Seitsemän veljeksen luontopolun ihastelu ystävän kanssa ovat sitä yhteisöllisyyttä, joka tekee Nurmijärvestä parhaan paikan asua ja perustaa perheen. 

Vaikka edellytykset parhaalle elämälle olisi kunnossa, voi elämän varrella tulla eteen vaikeitakin hetkiä ja silloin on äärimmäisen tärkeää, että turvaverkot ovat kunnossa. Ikääntyneiden yksinäisyys sekä lasten ja nuorten mielenterveysongelmat ovat kasvavia huolenaiheita, ja varhaisen puuttumisen merkitys on suuri ongelmien ehkäisemisessä ja resurssien säästämisessä.


  • Monipuolisia liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksia, kuten kevyenliikenteen ja ulkoilureittien kehittäminen, hoidetut hiihtoladut sekä laadukkaat liikuntapaikat. Varmistetaan mahdollisuudet matalan kynnyksen liikkumiseen.
  • Mahdollistetaan yhteisöllisiä harrastusmahdollisuuksia kaikille lapsista ikääntyviin, myös työikäisille.
  • Lisätään ikääntyvien ihmisten yhteisöllistä asumista.
  • Turvataan yhdistysten ja seurojen toimintamahdollisuudet. Huomioidaan uusien koulujen rakennuksessa mahdollisuudet iltatoimintaan.

Sujuvaa arkea

Toimiva joukkoliikenne

Matkustan monta kertaa viikossa Helsinkiin töihin bussilla. Näin ollen tunnen liikkumisen heikkoudet ja vahvuudet. Nurmijärvellä pitäisi panostaa sujuvaan, nurmijärveläisiä aidosti palvelevaan, joukkoliikenteeseen, jotta se olisi houkuttelevampi vaihtoehto.

Joukkoliikenteen hinnastoa ja linjojen aikatauluja pitäisi kehittää koko Nurmijärven kannalta sujuvampaan suuntaan. Hinnankorotukset ja lippujen ehtojen heikennykset eivät palvele kuntalaisia, vaan ne vähentävät joukkoliikenteen houkuttelevuutta. Esimerkiksi Tuusulassa eläkeläiset, varusmiehet ja opiskelijat saavat HSL:n piirissä edullisemmat liput myös muissa kuin kertalipuissa. Toimiva joukkoliikenne ei ole pelkästään hintakysymys, vaan se vaatii jatkuvaa kehittämistä.

Nurmijärven liittyminen HSL:n piiriin ei välttämättä ole vielä ajankohtaista nykyisten sopimusten valossa, mutta sopimuskauden lopun häämöttäessä on haettava aktiivisesti vaihtoehtoja sujuvammin julkisen liikenteen toteuttamiseen. Se voi olla myös nykyinen malli, kunhan asetamme tiukat ehdot julkiselle liikenteelle kuntalaisten toiveiden mukaan. Kunnollinen kilpailutus ja kuntalaisten kuuleminen on tässä keskiössä.

  • Erityisryhmät, kuten eläkeläiset, opiskelijat ja varushenkilöt, tulee huomioida paremmin myös muissa kuin kertalipuissa
  • Aikataulut huomioitava se, että ne palvelevat paremmin myös työssäkäyviä kuntalaisia, eivätkä vain koululaisia. "After work" vuorot helpottamaan vapaa-ajan liikkumista.
  • Tulevaisuudessa on syytä kartoittaa liittymistä HSL-piiriin sekä harkita tehokkaampaa julkisen liikenteen kilpailuttamista, mikä voisi mahdollistaa kilpailukykyisemmät hinnat niin Nurmijärven sisällä kuin esimerkiksi Helsinkiin kulkeville työmatkalaisille myös Helsingin sisällä.

Sujuva yksityisautoilu

Autolla liikkuminen on Nurmijärvellä kohtalaisen sujuvaa, mutta asukasmäärän kasvaessa on kuitenkin pohdittava, miten liikenneinfrastruktuuriamme kannattaisi kehittää. Klaukkalan ohitustien liittymä auttoi työmatkaliikenteen ruuhkiin vähän, mutta mikä auttaisi enemmän?


Liikenne pitää saada sujuvammaksi ratkaisuilla, joissa kaikki liikennemuodot hyötyvät. Pidetään huolta teiden ja katujen kunnosta sekä riittävästä valaistuksesta. Autoilun on oltava Nurmijärvellä sujuvaa!

  • Nurmijärvellä on vaikea elää ilman autoa, mahdollistetaan järkevät maksuttomat parkkitilat.
  • Pidetään kaduista huolta ja varmistetaan riittävä tienvarsivalaistus.
  • Nurmijärvi ja Tuusula voisivat tiivistää yhteistyötään toimivien liikenneratkaisujen löytämiseksi, esimerkiksi Maantie 152 (Kehä 4) parantaisi Nurmijärven ja Tuusulan välisiä yhteyksiä tulevaisuudessa, luoden samalla uusia mahdollisuuksia kasvulle ja asukkaiden liikkumiselle.

Ota yhteyttä

Sähköposti: henriina.rantala@kokoomusopiskelijat.fi

Somessa: @henriinarantala tai "Henriina Rantala"

Kampanjapäällikkö

Tomas Kurenniemi

puh. 0440611200

tomas.kurenniemi@kokoomusopiskelijat.fi